Waarom de Bitcoin-prijs net $16K verloor in een ‚typische‘ weekenddaling

Ondanks het weekend heeft de prijs van Bitcoin in de afgelopen 12 uur volatiliteit gezien als gestapelde verkooporders voor $16.500 die waarschijnlijk de daling hebben veroorzaakt.

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft volatiliteit gezien in de afgelopen 12 uur. De topcryptocurrency daalde binnen enkele uren van $16.400 naar $15.750, en verwierp scherp nadat het de $16.000 weerstand eerder deze week had overtroffen.

Vanaf 14 november staat het 20-dagen voortschrijdend gemiddelde van Bitcoin op de daily chart op $14.600. Op de korte termijn, als er een pullback optreedt, blijft het $14.6K niveau een gunstig gebied voor kopers.

Een algoritmische handelaar die bekend staat als „CryptoGainz“ legde uit dat de huidige marktstructuur van Bitcoin waarschijnlijk een uitverkoop heeft veroorzaakt. De handelaar stelde de overvloed aan verkooporders vast op $16.5K die niet wegvielen toen BTC $16.400 sloeg.

Dit zou erop kunnen wijzen dat de verkooporders op dat niveau geen gespoofde orders zijn. Het zou dus kunnen aantonen dat de verkopers echt proberen winst te maken op BTC op ongeveer $16.500.

Waarom $16.5K op korte termijn een probleem is voor Bitcoin

Wanneer handelaren of bots de Bitcoin-markt proberen te verpesten, plaatsen ze valse orders op belangrijke steun- of weerstandsniveaus.

Als handelaren bijvoorbeeld grote spooforders plaatsen in de buurt van een weerstandsniveau, is er een kans dat kopers de weerstand niet zouden doordrukken. Daarom zou spoofing gebruikt kunnen worden om het momentum van een markt kunstmatig op te pompen of te beperken.

De „ask“ of verkooporders boven $16.500 zijn niet verdwenen tijdens de recente BTC rally. Gezien dit, blijft de kans groot dat $16.5K op korte termijn als een zwaar weerstandsniveau zou werken.

Toen BTC rond de $16.200 zweefde voordat de Bitcoin-prijsdaling zich voordeed, legde de pseudonieme handelaar uit:

„Ik zou niet zeggen dat we gaan atoombommen, maar op dit punt beseffen slimme eigen entiteiten met veel kapitaal en intellectueel eigendom van een bepaalde aard dat de 16.5k vraagt daar al een lange tijd liggen en niet lijken te tillen met de prijs zeer dicht bij daar.“

De handelaar merkte op dat algoritmen kunnen overgaan tot het „jagen“ op stops van lange contracten als het winstgevend is om dat te doen. Gebaseerd op de snelle daling van BTC in een korte periode, is dat waarschijnlijk wat er gebeurde toen BTC onder de $15.800 zakte. De handelaar voegde daar nog aan toe:

„Wat betekent dat, als er een algoritme bestaat dat de prijs op winstgevende wijze kan dumpen en longs kan doorspoelen, de voorwaarden voor het gebruik ervan mogelijk zo worden ontworpen dat het maximale winstbedrag wordt gehaald. tl;dr – zodra het winstgevend is om longs te jagen, worden uw stops genomen.“

Waar de BTC-prijs nu naartoe gaat…

De vooruitzichten van Bitcoin onder handelaren en analisten blijven gemengd. Sommige handelaren zeggen dat een diepe terugtrekking naar de $12.000 tot $13.000 range onvermijdelijk is, zo niet gezond, tijdens deze stierloop.

Cantering Clark, een Bitcoin-handelaar, zei dat er een hertest van $13.000 zou kunnen plaatsvinden ondanks het sterke momentum van BTC. Hij schreef:

„Ik hou ervan om luidruchtig te worden met alle anderen als sh*t pompt, maar ik beveilig de tas en speel nu pas op korte termijn. Met het gevoel dat we het warm hebben, denk ik dat de markt het meeste pijn doet in plaats van op te staan. Spotspelers krijgen het niet gemakkelijk.“