Bitcoin Drops na afwijzing Bijna $10.600

IN BRIEF

  • De Bitcoin-prijs heeft op korte termijn een zwak punt laten zien.
  • Er is steun en weerstand bij $10.000 en $10.500.
  • De koers is waarschijnlijk in golf 4 van een bearish five wave formatie.

Ondanks het feit dat de koers sinds 8 september opwaarts is gegaan, heeft de Bitcoin Profit-prijs een aanzienlijke zwakte laten zien. Het is mogelijk dat de koers de laatste golf naar beneden is begonnen die het naar $9,700 zou kunnen brengen.

Korte termijn zwakte

De Bitcoin prijs is gestegen sinds het bereiken van een dieptepunt van $9.825 op 8 september. Hoewel de prijs een hoogte van $10.545 heeft bereikt, heeft het lange bovenste lonten gecreëerd elke keer dat het zich boven $10.400 heeft bewogen, waardoor het niet dicht bij dit niveau is gekomen en er een klein weerstandsgebied is ontstaan.

Bovendien heeft de dagelijkse RSI verborgen bearish divergentie gegenereerd, een teken van zwakte. Gebaseerd op de lont beweging, worden de dichtstbijzijnde weerstand en steun niveaus gevonden op $10.500 en $10.000.

De kortetermijngrafiek van twee uur toont meer zwakte. De MACD is begonnen met het doorrollen na het genereren van aanzienlijke bearish divergentie en heeft zich bijna in negatief gebied begeven. Bovendien heeft het volume hetzelfde gedaan en is het aanzienlijk hoger geweest tijdens bearish candlesticks.

Dit is een bearish teken, wat aangeeft dat de koers naar verwachting naar beneden zal gaan.

Golf telt

In BeInCrypto’s Sept. 11 analyse, stelden we dat :

De Bitcoin-prijs begon waarschijnlijk een bearish impulsformatie van vijf golven op 2 september en bevindt zich momenteel in golf 4, wat zich uit in een complexe corrigerende structuur (W-X-Y, in het rood hieronder).

Het meest waarschijnlijke niveau voor de golf om te eindigen zou tussen de $10.840-$10.944 liggen, wat het 1.61 Fib-niveau van golf W (rood) is en de 0.5 Fib van de gehele daling (oranje).

Op dit moment heeft golf Y al het 1:1 niveau van golf X bereikt en bewogen op $10.465, waarbij een high van $10.580 werd bereikt. Het niveau heeft geen confluentie met andere fib targets.

Vanwege het feit dat golf 3 en de daaruit voortvloeiende correctie werd verlengd, zouden we een kleine golf 5 verwachten. Als de koers al een high heeft bereikt, zou een mogelijk koersdoel voor de komende low op $9,721 liggen, het 0.382 Fib-niveau van de golven 1-3.

Een nadere beschouwing van golf Y onthult een A-B-C sub-golf formatie. De eerder genoemde high van $10,580 creëert een 0.61:1 ratio met sub-golf A, waardoor dit een mogelijk niveau voor de top is om te bereiken.

Bovendien ziet de daling van de high er impulsief uit, wat betekent dat het vrij waarschijnlijk is dat de koers een neerwaartse beweging is begonnen die zou kunnen leiden tot $9,721.

Tot slot is het mogelijk dat de bounce die begon op 8 september is geëindigd en dat BTC een neerwaartse beweging is begonnen die het naar $9.700 zou kunnen brengen.