Bitcoin bryter ut för att rikta sig mot $ 11 900 motstånd

BTC närmar sig motstånd mellan $ 11.900 och $ 12.070.

Bitcoin Future har brutit ut från en kortsiktig fallande motståndslinje.

Priset närmar sig toppen av den femte delvågen

Vill veta mer? Gå med i vår Telegram-grupp och få handelssignaler, en gratis handelskurs och daglig kommunikation med kryptofans!

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Den 19 oktober initierade Bitcoin (BTC) -priset en uppåtgående rörelse, som slutligen bröt ut från sin konsolideringsfas som varat under hela föregående vecka.

Vid tidpunkten för pressen närmade sig BTC 3 september-topparna på 11 940 dollar.

Bitcoin bryter ut

Bitcoin hade kämpat för att flytta sig över 0,786 Fib-nivån från den föregående minskningen till $ 11 588 i ungefär en vecka. Den 19 oktober skapade priset äntligen en hausseartad uppslukande ljusstake och fortsatte att nå en topp på 11 840 dollar.

Det finns ingen baisseartad avvikelse på plats och MACD minskar inte, så den uppåtgående rörelsen förväntas fortsätta. Det närmaste motståndsområdet finns vid 3 september-höjderna på 12 067 dollar, medan det närmaste stödområdet finns på 11 200 dollar.

Kortvarig rörelse

Bitcoin-priset har också brutit ut från en fallande motståndslinje som hade funnits sedan 12 oktober. Trots detta har 6-timmarsdiagrammet börjat visa de första tecknen på svaghet i form av en baisseartad avvikelse i både RSI och MACD, även om bräckligheten är mer uttalad i den senare.

Tvåtimmarsdiagrammet ger en mycket liknande avläsning, även om den baisseartade avvikelsen inte är bekräftad.

Dessutom finns det ett litet motstånds- / supportflip på 11 700 dollar. Så länge priset handlas över denna nivå förväntas det fortsätta att röra sig uppåt.

I BeInCryptos Bitcoin-analys från 19 oktober uppgav vi att:

„Det är möjligt att priset redan har slutfört våg 4 och nu har börjat våg 5, som förväntas sluta mellan $ 11 930 – $ 12 030, ett mål som hittades genom att använda Fib-längderna för vågorna 1-3 och våg 1.“

Priset har nu verkligen börjat våg 5, som har samma mål som tidigare. BTC har möjligen slutfört delvågorna 1-3 (visas i grönt nedan) men har ännu inte slutfört 4-5. Det är ännu inte klart om våg 5 kommer att förlängas.